Een heftruck weegsysteem zorgt voor nauwkeurig en mobiel wegen

Bij het laden van heftrucks wordt er vaak een schatting gemaakt van het gewicht op de vorken van de heftruck.

Door dit ‘op de gok’ leveren van materiaal is de kans heel groot dat er te weinig, of juist te veel geleverd wordt. In het eerste geval is het zonde dat een truck niet tot maximale capaciteit beladen is, in het tweede geval bestaat het risico dat een truck te zwaar beladen is.

Een heftruck met weegsysteem voorkomt dit probleem

Beide situaties zijn te voorkomen met een heftruck weegsysteem. Deze weegsystemen geven binnen een paar seconden een nauwkeurige indicatie van het gewicht op de vorken. Door te wegen wordt er nooit meer teveel of te weinig materiaal geleverd.

Ook geeft het wegen van materiaal inzicht in de aanwezige hoeveelheid in het magazijn. Dat is het grote voordeel van een heftruck met een weegsysteem!

Weegsystemen heftruck

Hoe werkt een heftruck weegsysteem?

Voor het berekenen van de gegevens die op het display (1) verschijnen, maakt het heftruck weegsysteem gebruik van verschillende sensoren die op het voertuig gemonteerd worden.

Dit zijn twee digitale hydraulische druksensoren (2), met beveiliging tegen overdruk, en twee positiesensoren (3), die dynamisch wegen mogelijk maken.

Heftruck weegsysteem

Heftruck weegsysteem voordelen

  • Nauwkeurige heftruck weegtechnologie voor gebruik onder de zwaarste omstandigheden
  • Dynamisch wegen in het werkproces voor sneller en nauwkeurig laden
  • Touch-display voor eenvoudige en intuïtieve bediening
  • Uitgebreid en aanpasbare stamgegevens- en weeggegevensbeheer
  • Betrouwbare bepaling van het weegbereik
  • Weegschalen kunnen probleemloos worden geïnstalleerd en omgebouwd in voertuigen van verschillende fabrikanten

Advies over of demonstratie van een heftruck weegsysteem?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een heftruck met weegsysteem of gewoon persoonlijk advies? Ik vertel je er graag meer over. Indien gewenst geef ik je graag een demonstratie van het hetruck weegsysteem.

Meer weten over een weegsysteem? Ik help je graag verder!

Henri van Malestein

Productspecialist


+31 623566602

Henri van Malestein

Heftruck weegsysteem voordeel: Technische innovaties en veiligheid

Het integreren van geavanceerde weegtechnologie in heftrucks biedt niet alleen een oplossing voor nauwkeurige gewichtsbepaling maar verbetert ook de veiligheidsstandaarden op de werkvloer.

Innovatieve technologieën zoals de digitale hydraulische druksensoren en positiesensoren zorgen voor een betrouwbare weging, zelfs onder de zwaarste omstandigheden.

Deze technische superioriteit zorgt ervoor dat werknemers verzekerd zijn van de stabiliteit en veiligheid van de lading, wat cruciaal is om ongelukken te voorkomen die kunnen voorkomen bij het vervoeren van onjuist gewogen ladingen.

H. van Malestein Service & Techniek's voertuigmanagement verzekert veilig heftruckgebruik. Beperk snelheid, verbeter zicht en beheer efficiëntie. Leer meer

Heftruck weegsysteem voordeel: Gebruikersvriendelijkheid en efficiëntie

De toevoeging van een touch-display voor eenvoudige bediening maakt het weegsysteem toegankelijk voor alle gebruikers, ongeacht hun technische vaardigheden.

Dit display helpt niet alleen bij het direct aflezen van het gewicht, maar faciliteert ook een efficiënte bediening waardoor het werkproces sneller en foutloos verloopt.

Deze gebruiksvriendelijkheid is essentieel voor het behouden van hoge productiviteitsniveaus in een drukke werkomgeving zoals magazijnen en bouwplaatsen.

Voertuigmanagement magazijn

Weegsysteem heftruck voordeel: Flexibiliteit en compatibiliteit

Een ander significant voordeel van moderne heftruck weegsystemen is hun aanpasbaarheid aan verschillende soorten voertuigen. De mogelijkheid om deze systemen te installeren op diverse modellen van heftrucks, van verschillende fabrikanten, biedt een universele oplossing voor gewichtsbeheer.

Deze compatibiliteit zorgt voor een naadloze integratie in bestaande wagenparken zonder de noodzaak voor specifieke of dure aanpassingen.

Optimaliseer magazijnveiligheid met H. van Malestein Service & Techniek. Voorkom ongevallen, schade en kosten. Ontvang de praktische checklist nu
Copyright H. van Malestein Service & Techniek