Pfreundt weegsysteem voor KWS Infra

Onlangs hebben we een Pfreundt WK60-XS weegsysteem gemonteerd op een Volvo L150G voor KWS Infra. Het weegsysteem wordt gebruikt om diverse gebroken asfaltstromen te wegen.

Het asfalt komt van verschillende uitvoerbanden op een puinbreker. Er is al een standaard weegsysteem op de breker geïnstalleerd, maar deze weegt alleen de materialen op de hoofduitvoerband. Dankzij het nu gemonteerde Pfreundt weegsysteem op de wiellader is het ook mogelijk om de overige asfaltstromen te wegen.

Overzicht totaalgewicht per materiaalsoort

Omdat KWS Infra ervoor heeft gekozen om de Pfreundt WK60-XS uit te breiden met de mogelijkheid voor verzamelbonnen, is het mogelijk om verschillende materialen afzonderlijk van elkaar te wegen. Het weegsysteem houdt automatisch het totaalgewicht per materiaalsoort bij. Zo kan er iedere periode (bijv. dag, week, maand) eenvoudig een overzicht worden gemaakt van het totale gewicht per materiaal.
Weegsysteem Volvo shovel

Andere werkzaamheden tussendoor

Daarnaast is het mogelijk om het optellen van het gewicht te pauzeren. Zo kan de machinist tussendoor ook andere werkzaamheden uitvoeren, zoals het beladen van trucks. Deze wegingen worden dan niet opgeteld bij de totaalgewichten. Als de machinist klaar is met de andere werkzaamheden, kan het wegen van de asfaltstromen weer hervat worden.

 

Henri van Malestein Productspecialist Meer weten over de mogelijkheden van een weegsysteem?

Henri van Malestein

Copyright H. van Malestein Service & Techniek