Snel en nauwkeurig wegen met een weegsysteem

Een voertuig uitrusten met één van onze weegsystemen is een garantie voor meer efficiency en inzicht in materiaalstromen. Met weegsystemen bespaar je niet alleen veel tijd, maar ook geld.

Zo zijn tijdrovende ritjes naar de weegbrug niet meer nodig. Ook voorkom je met een weegsysteem eenvoudig dat voertuigen te zwaar- of juist te lichtbeladen de weg op gaan.

Al onze weegsystemen zijn uit te breiden met een printer voor het afdrukken van weegbonnen. Ook is het mogelijk de gegevens via de cloud te versturen en te importeren in een ERP-systeem, voor een efficiënt administratie- en facturatieproces.

H. van Malestein Service & Techniek is dé specialist in mobiele weegsystemen. Wij leveren weegsystemen van het Duitse merk Pfreundt en het Spaanse TesMatic.

Verbeter weegefficiëntie met H. van Malestein Service & Techniek's weegsystemen. Gegevens direct printen en naar de cloud sturen. Ontdek meer!

Altijd en overal inzicht

Ontdek in 2 minuten hoe jij efficiënter kunt werken

Dankzij het Pfreundt Web Portal heb je de gegevens van alle wegingen van ieder voertuig op je terrein altijd en overal beschikbaar. Zo weet je precies hoeveel er van een bepaald soort materiaal aanwezig is en wat er aan klanten gefactureerd kan worden.

  • Alle productie- en verkoopcijfers in één oogopslag en altijd up-to-date;
  • Op afstand opdrachten voor machinisten invoeren;
  • Volledige integratie met ERP-systeem mogelijk.
Verhoog efficiëntie en inzicht met H. van Malestein Service & Techniek's weegsystemen. Print weegbonnen direct en bespaar tijd. Ontdek meer!

Druk de gegevens af op een weegbon

Breidt het weegsysteem uit met een printer

De machinist kan de gegevens van iedere weging direct afdrukken op een weegbon. Dit kan door een printer op het weegsysteem aan te sluiten. Zo kan de machinist de bon direct overhandigen aan de klant of aan het eind van de dag inleveren op kantoor.

Er zijn verschillende printers beschikbaar die gekoppeld kunnen worden aan het weegsysteem.

Bespaar tijd en geld met H. van Malestein Service & Techniek's weegsystemen. Voorkom overbelading en optimaliseer administratie. Ontdek nu!
Bespaar tijd en geld door exacte weegmomenten tijdens het laadproces
Fleet Management Telematica Kostenbesparing
Uiterst nauwkeurig laden betekent geen verkeersrisico's
Fleet Management videotelematica Achterhaal De Oorzaak
Alle goederenbewegingen kunnen nauwkeurig worden gevolgd
Fleet Management Telematica Monitor Rijgedrag

De Pfreundt WK60 is een hypermodern dynamisch weegsysteem met touchscreen display, waar ik je graag meer over vertel.

  • Henri van Malestein, productspecialist weegsystemen.

Voor deze voertuigen hebben wij weegsystemen

Wiellader
Wiellader
Verreiker
Verreiker
Overslagkraan
Overslagkraan
Minilader
Puinbreker
Puinbreker
Graafmachine
Graafmachine
Heftruck
Heftruck
Stapelaar

Dit zijn de meest gestelde vragen over weegsystemen:

Hoe nauwkeurig is het weegsysteem?
Hoe betrouwbaar is het weegsysteem?
Welke handelingen moet ik uitvoeren om de lading te wegen?
Hoe lang duurt het wegen?
Hoeveel aanzetstukken kan ik i.c.m. een weegsysteem gebruiken?
Kan ik het wegen pauzeren om tussendoor iets anders te doen?
Moet ik mijn weegsysteem laten ijken?

Innovatieve technologie

Een automatische koppeling met een optionele printer? Of een integratie met jouw ERP systeem? Bovenop het touchscreen zijn dit enkele specificaties die de WK-60 zo innovatief maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om opdrachten op afstand in te laten voeren en weegbonnen realtime af te drukken.

Met een kwalitatief weegsysteem verminder je verkeersrisico omdat je altijd weet hoe vol je geladen bent. Verder bespaar je aanzienlijk tijd en geld dankzij de exacte weegmomenten tijdens het laadproces.

De maximale afwijking is 1% van de capaciteit van de machine. Dat is het kwaliteitsniveau wat we nastreven. Het weegsystemen hoeft niet geijkt te worden en het wegen zelf duurt enkele seconden.

 

De voordelen van een goed weegsysteem

Een kwalitatief weegsysteem is niet alleen nauwkeurig. Gemakkelijke installatie, gebruiksvriendelijkheid en een lange levensduur maken een weegsysteem echt kwalitatief.

In de praktijk wordt er veel gedaan op ‘ruwe inschatting’. Een heftruck wordt geladen. Eigenlijk heeft niemand een idee hoeveel gewicht er nu op de vorken hangt. Je wilt je heftruck niet te veel belasten of klanten te veel of te weinig leveren. In dat geval is een weegsysteem van toepassing. Geen inschattingen meer maar harde cijfers. Tesmatic weegsystemen wegen in enkele seconden en dat verhoogt de productiviteit.

Wist je dat een weegsysteem ook kan waarschuwen? Bijvoorbeeld wanneer een voertuig overbeladen wordt. Een weegsysteem van Tesmatic kan daarbij wegingen optellen en is robuust. Dat wil zeggen. Het weegsysteem is volledig bestand tegen zowel stof als water. Werk je in een vieze omgeving? Geen punt!

Benieuwd naar de voordelen van weegsystemen voor uw situatie? Laat u adviseren of vraag een demo op locatie aan. We laten de mogelijkheden graag zien.

Advies of demonstratie?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van een weegsysteem op je voertuig, of persoonlijk advies? Ik vertel je er graag meer over. Indien gewenst geef ik je ook een demonstratie van het weegsysteem.

Meer weten over een weegsysteem? Ik help je graag verder!

Henri van Malestein

Productspecialist


+31 623566602

Henri van Malestein
Copyright H. van Malestein Service & Techniek